Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σπορά

Αυτόν το καιρό ασχολούμαστε με το όργωμα και τη σπορά. Η γιαγιά ενός παιδιού είχε την καλή διάθεση να μας φέρει γλαστράκια και φυτόχωμα, για να φυτέψουμε τις φακές μας. Ο μπαμπάς ένος άλλου παιδιού που είναι γεωπόνος μας προμήθευσε από κάθε λογής σπόρια (κριθάρι, σιτάρι, καλαμπόκι, βίκο, κ.α.). Εμείς αφού τα φυτέψαμε, βάψαμε και τα γλαστράκια μας.
Φυσικά δεν ξεχάσαμε να σημειώσουμε αυτά που κάναμε και τι χρειάζεται για να μεγαλώσουν τα φυτά μας.
Έπειτα ζωγραφίσαμε τα στάδια εξέλιξης ενός φυτού.
Στη συνέχεια κάναμε μία άσκηση φαντασίας. Το δικό μας σποράκι μεγάλωσε και έγινε.... Τα παιδιά επιλέγουν ό,τι φυτό θέλουν να ζωγραφίσουν.
Μια άλλη μέρα διαβάσαμε το παραμύθι "ο Τζακ και η φασολιά" αφού το παίξαμε και το ζωγραφίσαμε, παίξαμε και το ακόλουθο παιχνίδι που μοιάζει με το γνωστό φιδάκι. Με τη σκάλα ανέβαιναν και όπου συναντούσαν φασόλια κατέβαιναν.
Γνωρίσαμε τον πίνακα του Βαν Γκογκ "ο Σπορέας", το δραματοποιήσαμε, είδαμε τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος, στο τέλος συμπληρώσαμε ό,τι λείπει απο τον πίνακα.
Στο τέλος φτιάξαμε και την παρακάτω ομαδική.
(Θέλω να σας δείξω και μία πανέμορφη ζωγραφιά που μου χάρισε μια μαθήτριά μου και κοσμεί την τάξη μας, επηρασμένη απο το έργο του Βαν Γκογκ, "Χρυσάνθεμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου