ΔΙΑΣΤΗΜΑ



Μετά από χρόνια είπαμε να αναρτήσουμε ξανά το πρόγραμμα που δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό με τη συνάδελφο μου Λιναρίτη Μαρία.
Αρχίσαμε με το ιστόγραμμα και προχωρήσαμε σε μία αρχική γνωριμία με το σπίτι μας, τη ΓΗ.

Μάθαμε για το εσωτερικό της γης, τη μέρα και τη νύχτα, τις κινήσεις της Γης (περιστροφή και περιφορά), διαβάσαμε παραμύθια, μάθαμε και το γράμμα γ (γεμίσαμε και το σπιτάκι του Γ με λέξεις και το τοποθετήσαμε στο αλφαβητοχώρι).




Σειρά έχει ο ήλιος ο ηλιάτορας και τι δε μάθαμε εδώ....
Αινίγματα, προσεγγίσαμε τον ήλιο μέσα από την τέχνη και μάθαμε για το μύθο του Φαέθοντα και για το θεό Ήλιο στις άλλες θρησκείες.







Μπήκαμε και στην ενότητα του φεγγαριού....Επικεντρωθήκαμε στις φάσεις του φεγγαριού, μάθαμε αρκετά πράγματα για το δορυφόρο της γης. Μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα διαστημόπλοια και οι αστροναύτες.






Διαβάσαμε δύο αγαπημένα μας παραμύθια, ο Φεγγαροσκεπαστής και οι Φορεσιές του φεγγαριού, που μας έδωσαν την αφορμή να κεντήσουμε και εμείς τις φάσεις του φεγγαριού, με τη βοήθεια φυσικά των μαμάδων μας. Ενδιαφερθήκαμε ακόμα και για τους αστερισμούς.






Μετά από μία διακοπή, λόγω Χριστουγέννων ξεκινήσαμε πριν λίγες μέρες την ενασχόλησή μας πάλι με τους πλανήτες, μάθαμε τα ονόματά τους, τη σειρά τους και τα χαρακτηριστικά τους, Κάναμε κατασκευές και φτιάξαμε ένα lapbook για να ασχολούμαστε κάθε μέρα στις ελεύθερες δραστηριότητες.










Αυτά προς το παρόν και από βδομάδα θα επανέλθουμε!
 

 
 
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2