Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Πάσχα (συνέχεια) - Κατασκευές

Συνεχίσαμε ξανά κι εμείς τα Πασχαλινά μας. Αρχικά μιλήσαμε για τα θαύματα του Χριστού. Αναφέραμε κάποια από τα πιο γνωστά θαύματα που έκανε ο Χριστός, όπως ο γάμος στην Κανά, η θεραπεία του τυφλού, η θεραπεία του παράλυτου κ.α. Αφού τα εικονογραφήσαμε κι εμείς, έπειτα ψηφίσαμε αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο. Τα παιδιά επέλεξαν το θαύμα με τον Ιησού να περπατά πάνω στη θάλασσα.


 
Με την ευκαιρία κάναμε και το Θ, θ όπως θαύμα.Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στο θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου, αλλά και τα έθιμα που κρατάμε εκείνη την ημέρα. Μάθαμε τα κάλαντα του Λαζάρου, είδαμε τις "Λαζαρίνες" που κρατάνε το καλάθι με τα λουλούδια και γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να πουν τα κάλαντα, μιλήσαμε και για τα λαζαράκια που ζυμώνουν εκείνη την ημέρα.
Στη συνέχεια είπαμε για την Κυριακή των Βαϊων, την είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και για τα βάγια που παίρνουμε από τις εκκλησίες.Έπειτα τα παιδιά ζωγράφισαν τα γεγονότα και τα έθιμα των δύο παραπάνω ημερών.


Τις επόμενες μέρες περάσαμε στα γεγονότα από το Μυστικό Δείπνο έως τη Σταύρωση του Χριστού.
Βάλαμε στη σωστή χρονική σειρά τις εικόνες, αρχίζοντας από τον Ιούδα που δέχεται να προδώσει το Χριστό για τριάντα αργύρια και τελειώνοντας με τη Σταύρωση.
 

 
Έπειτα ζωγραφίσαμε με νερομπογιές τη σταύρωση του Χριστού.

 
Τέλος ασχοληθήκαμε με τις κατασκευές μας, κάρτες, καλάθια και αυγοθήκες.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου