Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

Αυτή είναι η Μόνα, θα μας κάνει συντροφιά σε όλη τη σχολική χρονιά!

Επηρεασμένη από ένα βίντεο που είδα στο ίντερνετ, αποφάσισα να φτιάξω την ίδια ιστορία προσαρμοσμένη στα ελληνικά και με τη βοήθεια της γάτας μου.
Το βίντεο είναι το εξής και μιλάει για ένα σκυλάκι που πηγαίνει και στο σχολείο και μαθαίνει τους κανόνες.
 
 
Αύριο λοιπόν θα παίξω κι εγώ το ανάλογο κουκλοθέατρο με τη Μόνα και αυτή  θα είναι η ιστορία:
Μία μέρα η Μόνα πήγε στο σχολείο, αλλά δεν ήξερε τους κανόνες. Κάθε φορά που η δασκάλα μιλούσε, η Μόνα νιαούριζε και νιαούριζε. Και τα παιδιά της έλεγαν : «Όχι, όχι Μόνα άκου την κυρία όταν μιλάει!» (τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια).
Η Μόνα τριγυρνούσε μέσα στην τάξη και έτρεχε. Τα παιδιά της λένε: «Όχι όχι Μόνα περπάτα προσεχτικά και αργά μέσα στην τάξη!» (τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια)
Όταν ήρθε η ώρα του παιχνιδιού η Μόνα ήθελε να κρατήσει όλα τα παιχνίδια δικά της! Και τα παιδιά απάντησαν: «Όχι, όχι Μόνα μοιράσου τα παιχνίδια!» (τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια)
Μια στιγμή η Μόνα θύμωσε και έπεσε πάνω σ’ ένα άλλο παιδί και το έσπρωξε. Όλα τα παιδιά μαζί φώναξαν: «Όχι, όχι Μόνα να ‘σαι ευγενική!» (τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια)
Ήρθε η ώρα του διαλείμματος και αφού όλοι έπαιξαν στην αυλή , ήρθε η ώρα να μπουν ξανά μέσα στην τάξη. Όλοι μπήκαν, εκτός της Μόνα, που ήθελε να κάνει κούνια ξανά. Τα παιδιά της φώναξαν: « Όχι, όχι Μόνα έλα μέσα όταν είναι το λέει η κυρία!» (τα παιδιά επαναλαμβάνουν τα λόγια)
Η Μόνα ήταν έξυπνη και ήθελε να είναι καλή μαθήτρια. Γι αυτό μια μέρα σκέφτηκε πως θα άρχιζε να υπακούει στους κανόνες. Άρχισε να ακούει τη δασκάλα και ξεκίνησε να μοιράζεται τα παιχνίδια με τους συμμαθητές της. Έγινε πολύ ευγενική και δεν ξαναέσπρωξε κάποιο συμμαθητής της . Έμπαινε στην τάξη μόλις το έλεγε η κυρία!
Προσπάθησα να φτιάξω και τις παρακάτω εικόνες που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην κατανόηση των κανόνων.







 
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2