Κορονοϊός για παιδιά

"Αγαπητοί γονείς,
ελπίζουμε να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε όλοι μας. Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι με τα παιδιά μας, μπορούμε να βρούμε πολλούς τρόπους να περάσουμε αρκετές όμορφες οικογενειακές στιγμές, να επικοινωνήσουμε περισσότερο και να εκφραστούμε μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, που θα μας δώσουν αισιοδοξία και αντοχή στις δυσκολίες που περνάμε. 
Το Νηπιαγωγείο μας κάνει μια προσπάθεια να σας βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση! Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να σας στέλνουμε μερικές ιδέες που θα υλοποιείτε εσείς στο σπίτι με τους μικρούς μας μαθητές. Οι οδηγίες μας θα σας στέλνονται στα e-mail σας και το αποτέλεσμα που θα δημιουργείτε θα το αναρτούμε στο blog του Νηπιαγωγείου μας.
Επιπλέον στο blog μας θα μπορείτε να βρείτε χρήσιμα βίντεο και άλλο υλικό για να το δείξετε στα παιδιά σας σχετικά με τον κορονοϊο και τις οδηγίες προφύλαξης. Είναι σημαντικό να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για αυτό που περνάει η ανθρωπότητα στις μέρες μας με το σωστό τρόπο, ώστε να διαμορφώσουμε υπεύθυνους και αισιόδοξους πολίτες του αύριο. 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!
Οι Νηπιαγωγοί
Ζωή Σταυρακάκη
Τζένη Μπιτσάκη
Ιωάννα Μανουσάκη
Δήμητρα Μαλτεζάκη
Ρένα Παχατουρίδου



Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορονοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα. Προτείνεται, λοιπόν, να εκτυπώσετε το υλικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίσουν επάνω του.  Πατήστε εδώ.

Σχόλια

  1. Καλό υλικό... ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ενέργεια. Υπάρχει κάποιο email που μπορώ να σας στείλω ή κάποια σελίδα κοινωνικών δικτών έτσι ώστε να μοιραστούμε όμορφες, απλές ιδέες και καλές πρακτικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2