Καλό Πάσχα (α΄μέρος)

Αγαπημένα μας παιδιά,
Έφτασαν οι διακοπές του Πάσχα! 
Αυτές τις μέρες σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφες στιγμές μέσα στο σπίτι με την οικογένειά σας, να φτιάξετε νόστιμα πασχαλινά γλυκά, να βάψετε κόκκινα αυγά, να σουβλίσετε στην αυλή σας το παραδοσιακό αρνάκι και να παίξετε πολλά πολλά παιχνίδια!

Σας στέλνουμε μερικές ιδέες και ελπίζουμε να σας αρέσουν.

Το Πάσχα στην Ελλάδα






Δες έναν διαφορετικό τρόπο για να βάψεις φέτος τα αυγά...



Και τώρα ας παίξουμε!!


1. Το κυνήγι του χαμένου αυγού:
Η μαμά πρέπει να κρύψει μέσα στο σπίτι πολλά βαμμένα αυγά. Τότε τα παιδιά παίρνουν ένα καλαθάκι ή σακουλίτσα και ψάχνουν να βρουν τα αυγά. Τους λέμε πόσα αυγά έχουμε κρύψει και κάθε τόσο τα παροτρύνουμε να μετρούν τα αυγά που έχουν βρει.  Οποιος βρει τα περισσότερα κερδίζει μια μικρή λιχουδιά. 
Για να γίνει πιο ενδιαφέρον μπορούμε να φτιάξουμε και καρτελίτσες με οδηγίες:
π.χ.Το πρώτο αυγό θα το βρείτε αν στο μπάνιο πάτε για να λουστείτε... (έχετε κρύψει το αυγό πίσω από το σαμπουάν) κλπ.


2. Η «Πασχαλιά»
Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεστε σε έναν κύκλο. Αφού αποφασίσετε το άτομο που θα κάνει τη «μάνα», δώστε του να κρατά στα χέρια του ένα αυγό -κατά προτίμηση ψεύτικο ή βρασμένο. Τα άτομα που είναι μέσα στον κύκλο, έχουν τα χέρια τους από πίσω τους και μένουν με κλειστά μάτια. Η «μάνα» αρχίζει να γυρίζει γύρω από τον κύκλο και να τραγουδά το ποιηματάκι: 
«Πασχαλιά, Πασχαλιά
Με τα κόκκινα αυγά (2 φορές)
Κο, κο, κο και κα, κα, κα
Κο, κο, κο, και κα, κα, κα
Η κότα μας γεννά!»
Όταν σταματά το τραγούδι, αφήνει σε κάποιον το αυγό στα χέρια. Στη συνέχεια, διαλέγει ένα άτομο, το οποίο πρέπει να μαντέψει ποιος έχει το αυγό από πίσω του. Προσπαθεί μέσα από ερωτήσεις, να μαντέψει σωστά. Αν το βρει, κερδίζει, γίνεται η «μάνα» και το παιχνίδι συνεχίζεται.




3. Πασχαλινές αβγουλοδρομίες
Δίνετε σε κάθε παιδί από ένα κουτάλι και από ένα πασχαλινό αβγό  και ετοιμάζετε έναν αγώνα δρόμου. Φτιάξτε μια διαδρομή με αντικείμενα και έπιπλα όπου το παιδί θα πρέπει να την περπατήσει με το κουτάλι στο στόμα. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φτάσει στη γραμμή τερματισμού χωρίς να σπάσει το αβγό του.






Όταν τελειώσετε τα παραπάνω παιχνίδια μπορείτε να παίξετε και αυτά εδώ!!!





 



Τι λέτε να ταξιδέψουμε λίγο στον όμορφο κόσμο μας και να δούμε παράξενα πασχαλινά έθιμα σε άλλες μακρινές χώρες;

Αυτή τη φορά μπορούμε να πετάξουμε με ένα αερόστατο!!
Πάρτε ένα σεντόνι ή τραπεζομάντηλο, κρατήστε το από τις άκρες και αρχίστε να το ανεβοκατεβάζετε απαλά δημιουργώντας την κίνηση των φτερών. Μπείτε κάτω από το πανί και ξεκινήστε το ταξίδι. Σιγά σιγά ανεβαίνετε και βλέπετε κάτω τη γη να απομακρύνεται. Τα σπίτια γίνονται μικρά και οι άνθρωποι μικρούτσικοι, ο αέρας σας πηγαίνει μια γρήγορα μια αργά, κρατηθείτε καλά και αποφασίστε που θα πάτε για να δείτε έθιμα του Πάσχα!

Αφού τελειώσετε το ταξίδι σας στείλτε μας όσα μάθατε στη χώρα που πήγατε εδώ.

Ώρα για χαλάρωση με ένα όμορφο παραμυθάκι:

"Το Πάσχα του Πασχάλη"



Θα τα πούμε ξανά σύντομα....


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2