Η Μάχη της Κρήτης

 Γεια σας παιδιά! 

Σήμερα έχουμε μια μεγάλη γιορτή! Γιορτάζει η Κρήτη μας!
Για δείτε την παρακάτω παρουσίαση για να μάθετε περισσότερα...





Η μάχη του Κοψά

Εδώ στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι που ζούμε, πάνω σε ένα βραχώδες ύψωμα, εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση ένας σιδερένιος σταυρός για να μας θυμίζει μια πράξη ηρωισμού και γενναιότητας των Ελλήνων στρατιωτών  και των απλών πολιτών που πολέμησαν μαζί κατά των επιτιθέμενων Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη το Μάιο του 1941. 







Σαν σήμερα πριν από 79 χρόνια, παιδιά,  στο  ύψωμα του Κοψά στην Ανώπολη γράφτηκε μια λαμπρή σελίδα της τοπικής μας ιστορίας που θα σας την πούμε με λίγα λόγια για να τη μάθετε και σεις.



Κάθε χρόνο τιμούμε και θυμόμαστε αυτούς τους ήρωες πραγματοποιώντας επετειακές εκδηλώσεις στο λόφο του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται εκεί δίπλα. 




Μπορείτε τώρα και σεις να φτιάξετε ένα στεφάνι για τους ήρωες αυτής της μάχης και να το αναρτήσετε εδώ.

Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας που είχαν γεννηθεί εκείνη την εποχή  να σας πουν αυτά που έζησαν ή έμαθαν από τους δικούς τους προγόνους και να μας τα πείτε την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε μέσω του υπολογιστή..


Η Μάχη της Κρήτης μέσα από πίνακες ζωγραφικής του Δημήτρη Ποθουλάκη





Θα θέλαμε τώρα που είδατε τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης να μας ζωγραφίσετε ότι σας εντυπωσίασε περισσότερο και να μας το στείλετε εδώ...

Παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

https://safeYouTube.net/w/NS2G


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαθαίνουμε τους κανόνες της τάξης με τη βοήθεια της Μόνα

ΚΑΝΟΝΕΣ Νο2